Årsager til at leje ens bolig ud

09 december 2020
Anders Lundtang Hansen
bolig

editorial

Man skal altid tjekke, om det er tilladt i ens boligforening, om man må leje ens lejlighed ud, hvis der er tale om sådan en, og man ikke selv har råderum over ens bolig helt og holdent, såsom hvis man har købt sig et hus.

Det kunne være sådan et lejemål i Aalborg, som man egentlig er virkelig glad for, og derfor vil man ikke miste stedet, men der kan jo komme nogle grunde til, at man bliver nødt til at leje det ud, så man ikke ender med at kunne betale husleje og dermed gå glip af stedet.

Her taler vi ikke om, at man får en lejer ind, mens man selv bor der, eller man forsøger at kradse mere ind, end hvad man selv betaler – den slags er der nok regler angående.

Det er de tidspunker, hvor man bliver nødt til at få et andet menneske eller flere mennesker ind, hvis der må være flere ad gangen i ens lejemål.

Derfor kan man have brug for andre

Et klassisk eksempel er jo, hvis man lige skal ud at rejse i et par måneder, hvor man så skal betale for at bo et andet sted. Så kan det være praktisk at få en anden lejer ind.

Måske bliver man nødt til at bo et andet sted i landet i nogle måneder af praktiske årsager, hvorfor man så også kommer tilbage igen senere.

Ellers kunne det tænkes, at man ikke benytter ens lejlighed til fulde, som man gerne ville, så man kan leje ens bolig ud som pendlerlejlighed eller lignende.

Man skal bare passe på med, når man gør den slags, hvem man får ind under taget, hvem der står på adressen, hvor meget de betaler for at være der med videre.

Man skal ikke forsøge at bryde de regler og håbe på ikke at blive opdaget, for det fører sjældent til noget godt.