Boligadvokat – hvad er det nu, det er?

07 marts 2018
Camilla Skøtt
boligadvokat

editorial

Hvis du står overfor et boligkøb, så har du garanteret hørt om boligadvokater. Men hvad er det helt præcis, og hvilken hjælp kan du forvente fra en boligadvokat? Det har vi taget et kig på – og der er faktisk mange gode grunde til at have en advokat ved sin side, når man køber bolig.

En uvildig rådgiver

Først og fremmest er en boligadvokat den absolut eneste uvildige – og professionelle – rådgiver, du kan få i en bolighandel. Alle andre har andre interesser: Banken vil tjene penge, mægleren vil tjene penge og realkreditinstituttet vil også tjene penge. En boligadvokat giver dig en fast pris, og derefter handler det udelukkende om at skabe den bedst mulige handel for dig.

Hvilken hjælp kan du forvente?

De fleste tager kontakt til en boligadvokat, når drømmehuset er fundet. Boligadvokaten hjælper med at gennemgå alle dokumenter i handlen, fx købsaftalen, diverse bilag, tilstandsrapporten, evt. servitutter eller lokalplaner ang. ejendommen, forurening i jorden og meget meget mere.

Kort sagt kan man sige, at en boligadvokat er din sikkerhed for, at du ikke køber katten i sækken og risikerer at skulle betale en masse penge for ting, du ikke vidste, var aktuelle.

Hvad koster en boligadvokat?

Vi har fundet en række vejledende priser hos eboligadvokat.dk, der spænder fra 4.500 kr. for køb af andelsbolig til 6.750 kr. for køb af hus, ejerlejlighed eller projektbolig.

Prisen dækker en komplet gennemgang af handlen, ligesom du får rådgivning i forbindelse med ejerskifteforsikring, husforsikring m.m. Samtidig er udarbejdelse og tinglysning af skødet indeholdt i prisen, og det samme gælder naturligvis for al korrespondancen mellem sælger, sælgers bank og din bank.

Ved at bruge en boligadvokat spare du altså ikke bare en masse besvær og papirnusseri – du får også et overblik over alle aspekter i handlen i et sprog, der er til at forstå. Så ja… hvis du spørger os, så er der ingen grund til at lade være.