Er det tid til en gulvafslibning?

06 oktober 2020
Camilla Skøtt
gulvafslibning

editorial

Hvordan ved man egentlig, om det er tid til en gulvafslibning? Det spørgsmål har vi stillet os selv flere gange – os der har trægulve med mangt en ridse eller to – men svaret er ikke så enkelt endda. Og så alligevel.

Din bolig skal holdes i pæn stand, hvis den skal være rar at opholde sig i, og ikke mindst hvis du skal kunne sælge den engang ude i fremtiden. Det gælder også for dine gulve, men spørgsmålet er, hvornår det egentlig er tid til en gulvafslibning – og om der er noget, der hedder, at “nu er det tid”?

Vi har spurgt et landsdækkende gulvfirma, og svaret er egentlig ret enkelt: Det er op til dig selv.

Nåh ja. Selvfølgelig er det det. Men hvis man ikke helt ved, om man synes, tiden er inde, hvad skal man så kigge efter? Her er svaret også helt enkelt: Tag et kig på gulvet, mærk efter om ridserne generer dig – gør de ikke det, ja, så kan du sikkert godt vente et år eller to endnu.

Skal du flytte?

Der er dog ét tidspunkt, hvor det altid er en god idé at få slebet gulvene; når du skal sælge din bolig. Nyrenoverede gulve er bare langt flottere end slidte og trætte gulvbrædder, og det er også en overskudsagtig ting at servere for de mulige købere; se engang, vi passer så godt på vores hjem, at vi har slebet gulvene, inden du kommer for at kigge.

Har du brug for en gulvafslibning, vil vi dog ikke anbefale, at du kaster dig over projektet med egen hænder. Det kan gå grueligt galt. Hyr hellere en professionel gulvmand, der kan sikre dig et godt resultat, og som kan guide dig til at vælge den efterbehandling, der passer bedst til boligen og kravene til vedligeholdelse og rengøring.