Få hjælp til dine stress symptomer

17 juli 2019
Astrid Pedersen
stress symptomer

editorial

Hvert pr bliver tusindvis af danskere sygemeldt med stress. Stress er en forfærdelig sygdom, som skal tages meget alvorligt. Hvis stress ikke bliver behandlet, kan sygdommen påvirke såvel krop som sind på særdeles negativ vis. Det er ikke ukendt, at mennesker med stress får påviselige forandringer i hjernen, og der kan lige frem være tale om hjerneskade. Derfor er det vigtigt, at du – så snart du oplever de klassiske stress symptomer, søger professionel hjælp.

Hvad er de mest almindelige symptomer på stress?

Har du igennem en længere periode følt dig presset til det yderste, og har du samtidig en fornemmelse af, at du burde flygte langt væk? Oplever du hjertebanken, trykken for brystet, åndenød og en følelse af panik, selv om du bare sidder ved dit skrivebord? Og er din hverdag præget af manglende motivation, overdreven bekymring, tankemylder ved sengetid og besvær med at falde i søvn?

Så er der en vis sandsynlighed for, at du er ramt af stress – og bør søge behandling. Her er det vigtigt, at du finder den rette behandler – og helst én, som har speciale inden for både angst og stress. For selv om der er en sandsynlighed for, at du er stress ramt, foreligger der også en anden mulighed, nemlig at du lider af angst. Og selv om angst og stress på overfladen kan minde meget om hinanden, er det vigtigt, at de hver især behandles som de individuelle lidelser, de er.

Det kan for eksempel sjældent nytte noget bare at sygemelde sig i et par måneder – hvilket typisk kan afhjælpe stress – hvis det er angst, man lider af. Angst kræver særlig behandling hos en specialist – og det er en behandling, som adskiller sig væsentligt fra den traditionelle stress behandling.

Du kan læse mere om angst og stress på https://www.angstekspert.dk/