Hvordan finder man lettest smykker som amatørarkæolog?

31 marts 2021
Anders Lundtang Hansen
smykker

editorial

Den nemmeste måde at få fat i smykker på, der ikke er brugte eller har historie for den sags skyld, er jo ved at købe dem direkte fra en forhandler, der har dem fra nye af, såsom hos: https://caratdiamanter.dk/ 

Men det kan jo være, at man har andre intentioner og gerne vil anskaffe sig nogle bestemte smykker, som man dog alligevel ikke kender til.

Dette lyder som en selvmodsigelse, så hvordan kan det lade sig gøre?

Det skal her handle om, at man interesserer sig for historie og de historiske perioder, der har kendetegnet verden og i dette tilfælde specielt Danmark.

Således vil man gerne ud i naturen og finde smykker, som kan dateres tilbage fra de helt tidlige tider, hvor man lavede de første smykker, til måske bare for nogle årtier siden, hvor nogle smykker er blevet tabt undervejs på arbejde eller flugt, eller man har en periode derimellem, hvor man måske har skjult en skat.

Tips til at gøre en fangst med smykker derude

Man kan betegne sig som en amatørarkæolog, eller også er man bare bidt af historiens vingesus og vil mærke den i ens egne hænder, som man finder selv, hvor det ikke er nok at besøge et museum og se det, der allerede er fundet.

Måske vil man faktisk gerne bidrage til den slags, så man kan se ens fundne ting udstillet.

Den slags kalder man også danefæ, hvorfor der er krav om, at man skal indlevere det på et museum, hvis man finder det, og ellers kan det faktisk være nogle smykker, som der tilhører nogle mennesker.

Men det bedste tip er helt klart, at man får fat i en metaldetektor, og så gør man ud på de pløjede marker, da den vendte jord kan åbenbare gamle ting, der har ligget i jorden i flere århundrede.

Det er spændende at prøve at finde smykker på den måde.