Hvornår er afhøvling af gulve relevant?

15 december 2020
Astrid Pedersen
Afhøvling af gulve

editorial

En gulvafhøvling er en langt mere invasiv procedure end en gulvafslibning og kan ikke anvendes på alle trægulve. Der skal være en vis portion af træværkets slidlag intakt, førend en gulvafhøvling kan komme på tale. Derfor bør du ikke få foretaget en afhøvling af dine gulve med mindre det er strengt nødvendigt.

En sådan situation kan være hvis gulvet er dækket af et tykt lag lak eller fernis. I gamle dage var et normalt at lakere trægulve med mørk fernis for at beskytte dem mod slitage. Det mørke look var desuden meget populært i boligerne dengang.

Mørk og tung fernis går dog meget dårligt i spænd med indretnings moden anno 2021. Derfor vælger mange ejere af boliger belagt med mærk lakerede trægulve at lade dem afhøvle således at det massive trægulv neden under kan komme til sin ret.

Når du vælger at lade et lakeret trægulv afhøvle er der heller ikke så stor en risiko forbundet dermed idet maskinen udelukkende vil skrælle lakken og en forsvindende lille del af træværkets overflade bort. På den måde kan du få det lyse og lækre trægulv du ønsker dig, med et udtryk som matcher dit øvrige decor.

Du kan også bruge afhøvling af gulve i forbindelse med udbedring af vandskader. Når fugt trænger ind i træværket kan det få parketter, lameller eller brædder til at udvide sig. Så vil der opstå revner, buler, og nogen gange niveau forskelle i dit gulv. Disse kan udlignes med en gulvafhøvling, udført af en faglært gulvmand. Det er meget vigtigt at du ikke selv giver dig i kast med denne opgave, da du kan komme til at forårsage store skader på dit gulv.

Få et tilbud på gulvafhøvling i København

Hos gulvafslibning-priser.dk kan du altid få et skarpt tilbud på en gulvafhøvling – læs mere på gulvafslibning-priser.dk