Ny emalje i dit spabad

15 april 2020
Astrid Pedersen
emalje

editorial

Er din bolig forsynet med et lækkert spabad, i hvilket du har nydt mange skønne stunder? Er dit spabad dog efterhånden ved at være så affældigt, at det er så som så med nydelsen – endsige lysten til overhovedet at tage bad deri? Og drømmer du om atter at være i stand til at nedsænke dit legeme i de helsebringende bobler og strømme, så at din sjæl og din krop kan slappe af og alle spændinger løsnes? Så kan du vælge at lade dit spabad renovere af en dygtig badekarsmaler.

Hvad er en badekarsmaler?

En badekarsmaler er en fagperson, som er specialiseret i renovering af badekar – her under reparation af spabad. Når emaljen i et badekar eller i et spabad bliver slidt, er det nemlig ikke tilrådeligt – eller for den sags skyld særligt lækkert – at anvende det til karbad eller til hjemmespa.

De mange ridser og skrammer i emaljen er nemlig skjulested for bakterier og svamp, lige som de ru aflejringer i karrets emalje danner grobund for diverse mikro organismer. Disse aflejringer består af kalk og okker, og gør overfladen ru at berøre samtidig med at den får en ucharmerende gullig eller brunlig farvetone.

Dette er hverken kønt eller hygiejnisk. Og derfor bør du overlade opgaven med reparation af spabad eller badekar til en badekarsmaler, som har forstand på reemaljering.

Hvordan foregår reparation af spabad?

Når en badekarsmaler tager fat, bliver arbejdet gjort grundigt fra start til slut. Omgivelserne dækkes behørigt af, og karret slibes således at den nye emalje kan binde. Emaljen påføres ved hjælp af en sprøjte pistol – lidt ligesom når en bil modtager autolakering. Den nye belægning består af en blanding af akryl og uretan, som hærder hårdt op i løbet af cirka et døgns tid. Og så kan du bruge dit badekar eller dit spabad på ny. Læs mere på ny-emalje.dk